Bästa hockeyböckerna

Bästa hockeyböckerna du bara måste läsa

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Nextory och Bokus

Fyller du också gärna dagarna med hockey och får abstinens under längre speluppehåll? Vill du kunna lyssna på de bästa hockeyböckerna var du än är, oavsett tid på dygnet – och dessutom helt gratis? Eller kanske slå upp en hockeybok under matchlediga dagar? Då har du kommit rätt. Vi har nämligen sammanställt de bästa hockeyböckerna du som hockeynörd absolut inte får missa.

Tack vare C More har vi möjligheten att följa SHL och Hockeyallsvenskan dagligen via TV:n, datorn och mobilen. Men tyvärr är det ju inte varje dag det spelas matcher. Därför kan det vara nice att då och då stilla hockeyabstinensen med en schysst pocket- eller ljudbok. Här kommer en lista på de bästa hockeyböcker vi på Hockeydax tycker att alla hockeyälskare borde ha i sin bokhylla.

PRO HOCKEY BY THE NUMBERS

Den perfekta boken för dig intresserad av statistik. I Pro Hockey By The Numbers väcks siffror, statistik och data till liv med skönt hockeytugg och lättförståeliga infographics. Bli den sköna, pålästa snubben – och få en helt ny bild av hockeyns matematik på köpet.

THE MCDAVID EFFECT: CONNOR MCDAVID AND THE NEW HOPE FOR HOCKEY

Är du den typen av sportfantast som inte kan få nog av sättet som allas vår egen Erik Niva sätter in fotbollen i ett större perspektiv? Då är den här boken för dig. Jag vet inte hur många gånger jag önskat att Sverige hade en hockeyjournalist som kunde fånga hockeyns roll i samhället. Well, here it is. Tyvärr inte på svenska, men om en av världens just nu bästa hockeyspelare och hans inverkan på Edmontons pånyttfödelse – både som hockeylag och stad.

The McDavid Effect tar dig bakom kulisserna för att visa hur ett 18-årigt hockeyfenomen kan ge hopp åt en hel stad.

LIDSTRÖM: CAPTAIN FANTASTIC

Nicklas Lidström är Sveriges bästa back genom tiderna och en av de bästa backarna som någonsin spelat i NHL. Lidas meriter och utmärkelser slår det mesta; han har bland annat spelat flest slutspelsmatcher i NHL av alla européer och var den första europeiska lagkaptenen någonsin att kamma hem Stanley Cup.

Vi får följa Nicklas från barndomen, där han drömmer om en karriär som hockeyspelare, till firad stjärna i Tre Kronor och NHL. Boken låter oss även komma in under huden på en annars ganska tillbakadragen person. Familjeliv, bråk, kamratskap och mängder med utmaningar – men också historier från omklädningsrummen, lagresorna och matcherna i världens bästa hockeyliga.

Lidström: Captain Fantastic är skriven av Gunnar Nordström som följde Lidas på plats under alla år i USA.

Dela det här med dina vänner:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *