Calle Åsell

Calle Åsell: “Är ingen sargallergiker”

Calle Åsell är inne på vad som skulle kunna kallas hans femte säsong i HockeyAllsvenskan. Det beror lite på hur man räknar. Efter att ha hoppat runt bland de HockeyAllsvenska klubbarna under flera säsonger, med en sejour i moderklubben Väsby IK mitt i allt, har han i år slagit igenom ordentligt i Almtuna.

Calle Åsell har i år stått för 23 poäng på 51 matcher vilket är hans i särklass bästa notering i Hockeyallsvenskan – och än är det inte slut. Ikväll tar han med sig sitt Almtuna till Norrköping för att göra upp med Vita Hästen, en annan av årets stora succéer i Hockeyallsvenskan. Och även om matchen inte spelar någon roll poängmässigt finns det fortfarande anledning att rikta blickarna mot Himmelstalundshallen för säsongens sista grundserieomgång.

Light The Lamp har tagit ett snack med den 26-åriga högerforwarden.

Till och börja med måste jag bara lyfta elefanten i rummet. Jag har följt dig under den här säsongen och reagerat över att du numera är nere och borrar en hel del i sarghörnen. När vi lirade tillsammans var det oftast jag fick ta det jobbet, så lite lack är jag. Vad har hänt? Börja gärna med att ge oss en kommentar på det. Jag tror vi är flera som vill veta hur du snackar dig ur det här.

Tjena, Rose! [Kärt barn har många namn. Vi kan gå in på det mer senare. Reds. anmärk.] Vill dementerar de uttalandet direkt, det vet du. Är absolut ingen sargallergiker – och har aldrig varit. Men visst, jag ska inte sticka under stolen med att jag ibland tog det lite piano i forechecken och la mig som tredje man högt för att du skulle få åka av dig lite. Du blir så jäkla stissig annars.

Rimligt, ändå. Din egen säsong då? Från en try-out med allt vad det innebär till att smaska in 23 pinnar (lite lätt) och avsluta säsongen i förstakedjan. Måste kännas ganska skönt att gå på sommarlov med det i ryggsäcken?

Absolut känns de betydligt bättre att gå på sommarlov nu jämfört med tidigare år. Förhoppningsvis slipper jag tryout nästa år och kan istället lägga all fokus på träningen (läs: padel).

Nu lyckades ni lösa kontraktet i näst sista omgången mot Kristianstad. Men det hade lika gärna kunnat bli kvalspel mot moderklubben Väsby. Hur hade det känts?

Såklart otroligt skönt att säkra HA-kontraktet och samtidigt slippa möta Väsby. De har bra fart och självförtroende, så det kommer bli svårt för lagen att nalla poäng nere i Vilunda.

Hur ser du på framtiden? Blir det Almtuna nästa säsong med? Kanske till och med en liten löneförhöjning efter succén i år? (Om så är fallet bjuder du ju såklart på första rundan under Elitloppshelgen).

Vi får helt enkelt se vad som händer till nästa säsong. Almtuna kan absolut vara en del av den framtiden!

Den som lyckas pricka in rätt häst bjuder – det är sen gammalt!

Sist men inte minst. Vita Hästen borta ikväll i en helt betydelselös match – förutom att du ställs mot vår gamla lagpolare från gymnasietiden, Joakim Hälleström. Vad ger CalleBet för odds på att det blir över 2,5 diskreta rapp i knävecket på Jocke från din klubba?

Det blir en konstig match, men vi ska försöka tända till och göra de bästa ändå för att avsluta säsongen på ett snyggt sätt.

Ja, var ska jag börja.. Om Jocke åker runt och fyller år tvekar jag inte på att dra ner rullgardinen på honom, så mycket kan jag säga. Men förhoppningvis behöver det inte gå så långt 😉 

Tack Calle, kör hårt ikväll!

Dela det här med dina vänner:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *