Hockeydax

Ett personligt tack för säsongen 2019/2020

Jag har i skrivande stund, trots att det bara är måndag, dragit i mig första biran. Säsongen 2019/2020 är för min del tyvärr över och obligatoriska bender week (googla om du inte vet) har precis rullat igång.

Så nu sitter jag här och grubblar över säsongen som gått. Skriver av mig, som någon form av kognitiv beteendeterapi, antar jag. En sju månaders berg-o-dalbana som hade med sig både glädjerus och illamående innan den till slut bromsade in på slutstationen med flaggan i topp.

Pressade seriesegraren

Precis som varje säsong är det med blandade känslor man snörar av sig skridskorna för sista gången. Såvida man inte gått hela vägen är det alltid en stor besvikelse just när slutsignalen signalerar att det är dags att plocka fram golfbagen. Även om vi gjorde det bra som pressade Nybro, seriesegraren från ATG Hockeyettan Södra, under Playoff 1 vill mycket alltid ha mer. Efter en start som läktarexperterna inte var sena med att öronmärka som ett fiasko växte vi lagom till jul in i topplagskostymen. Vårserien dammades av utan något riktigt daller på handen och tack vare det fina spelet efter nyår fanns det förhoppningar om att kunna dansa vidare långt in på våren.

Inge mer kaffe i farten

Nu blev det inte så. Istället sitter jag här, två långburkar senare och konstaterar det du just läst. Och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte njuter lite av att för en gång skull kunna komma hem efter jobbet och salongsberusat slå mig ner i soffan. Jag älskar det jag gör, men att hetsa ner till hallen varje dag efter jobbet i bäcksvarta november, svepa en kopp kaffe i farten och vara ute på isen tjugo minuter senare sliter på krafterna. Hur kul det än är.

Den bästa säsongen sedan återkomsten

Och på tal om det där med den öronmärkta fiaskosäsongen. Glöm det. Årets säsong var den bästa sedan återkomsten 2017 och Nyköping är återigen ett lag på mångas läppar. Visst fanns det dem som slog på den stora, stora vinna-serien-och-åka-åttor-runt-alla-trumman inför säsongsstarten, men det bör vi nog vara realistiska och bortse ifrån. Som individer gjorde samtliga spelare sina poängbästa säsonger i Hockeyettan och när det kom till kritan var vi som lag på god väg att veva ner en av de stora favoriterna. Det trots att tio (!) spelare och en coach lämnade laget av olika anledningar under säsongens gång.

Positiva hockeyvindar från sörmlandskusten

Tre burkar tomma och det börjar bli dags att stänga ner. Nu ser jag fram emot en fortsatt spännande playoff- och kvalvår i ATG Hockeyettan. Hur det än går hoppas jag samtliga lag är tillräckligt smarta för att känna flåset i nacken. För utöver havsbris blåser det i och med säsongen 2019/2020 positiva hockeyvindar från sörmlandskusten.

Dela det här med dina vänner:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *