Bästa hockeyklippen

Lägger upp hockeyklipp – följs av tusentals

Anton Mella är Skellefteåkillen som startade Instagram-kontot Hockeyjump när sista åren av karriären kantades av skador. Kontot har idag över 14 000 följare från hela Europa och Mella postar dagligen klipp på snygga dribblingar och mål. “Hockeyjump speglar det jag tycker om inom hockeyn – offensiva spelare som vågar göra det lilla extra”, säger han till Light The Lamp.

Anton Mellas hockeykarriär började i Clemensnäs HC. Som 15-åring flyttade han sedan till Skellefteås J16-lag innan det var dags för hockeygymnasium i Mora IK och IF Björklöven. Där gjorde han säsongen 2012/2013 mest poäng av alla i J18 Elit. Säsongen efter, endast 17 år gammal, debuterade Mella i dåvarande Division 1. Mellan 2013 och 2019 spelade han seniorhockey i division 1 och division 2, där han hann representera SK Lejon, Kiruna IF, Kiruna AIF, Brunflo AIK och Halstahammars HK.

Efter en rad skador tog sedan hockeykarriären slut – samtidigt som en annan tog fart. Nämligen den som grundare av Instagram-kontot Hockeyjump som numera har över 14 000 följare. Ett konto han skapade av en slump för att fylla ut fritiden han hade som skadad. På Hockeyjump postar Mella dagligen klipp på snygga dribblingar och mål som han får skickade till sig.

“Hela mitt liv har bestått av hockey. När man inte har spelat själv så har man kollat”, berättar Mella om sitt hockeyintresse. “Sista säsongerna som spelare bestod i princip bara av skador. Även om mina två säsonger i divison 2 inte innehöll någon elitsatsning så älskade jag fortfarande hockey.”

“Därför startade jag Hockeyjump – och det har ju gått bra! Idag skickar ligor i Europa in klipp till mig vilket känns overkligt och kul.”

Offensiva spelare som vågar göra det lilla extra

Mella beskriver sig själv som en offensiv och teknisk spelare. Nu hoppas han att Hockeyjump ska hjälpa honom sprida en kreativ hockey som speglar det han älskar med sporten. I fokus står offensiva spelare som vågar göra det lilla extra.

“Sen vill jag också lyfta viktiga ämnen, grejer jag hade gjort annorlunda om jag fick en ny chans att lyckas. Det har öppnat många andra dörrar vilket känns fantastiskt kul!”

Tipset: Upp med blicken

Kontot har i dagsläget publicerat 324 inlägg, där majoriteten innehåller en eller flera snygga dribblingar. Mella har med andra ord sett fler variationer av dribblingar och mål än många andra hockeyälskare. På frågan vad som är nyckeln till en bra dribbling är han stensäker: upp med blicken.

“Tar du dig förbi motståndet är det en bra dribbling”, konstaterar Mella. “Och jag ser en tydlig röd tråd vilka spelare som lyckas. Det är spelare som är så pass bra vän med pucken att de aldrig behöver kolla ner på den. Du tjänar så enormt mycket tid om du alltid kan hålla blicken uppe!”

“Sen älskar jag den nya hockeyn där Zorro målet nästan är lika vanligt som slagskottet.” *skratt*

Spontanhockeyn viktigast av allt

Jag spelade själv med Mella under tiden på hockeygymnasiet i Mora. En finurlig spelar som stack ut tack vare sin fina klubbteknik. Något som inte kommer av sig själv. Därför delar han gärna med sig av värdefulla tips till yngre spelare som vill bli lika skickliga.

“Älska pucken och våga misslyckas! Lite klyschigt men oerhört sant. Ingen utvecklas av att du åker runt och gömmer dig.”

Och precis som för Nils Höglander och andra puckmagiker är den avslappnade och fria spontanhockeyn ett perfekt tillfälle att öva.

“Spontanhockey i olika former är så enormt viktigt. Inlineshockey med polarna, smålagsspel på uterinken och vanlig innebandy föder kreativitet. Skulle du fråga de skickligaste spelarna var deras klubbteknik kommer ifrån så skulle de svara spontanhockeyn.”

Planen för 2020

Under 2020 planerar Mella att utvidga sitt medieimperium till nya sociala medie-kanaler. Han lämnar oss därför med en sista uppmaning:

“Min nya YouTube-kanal kommer dra igång 2020, tillsammans med andra roliga projekt. Så håll ögonen öppna!”

Vill du följa Hockey Jump hittar du kontot här! Det går också bra att höra av sig till Mella på anton_hockeyjump@hotmail.com.

Dela det här med dina vänner:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *