Hockeydax

Hockeytermer: Grocery Stick

Andra delen av Hockeytermer är även den på engelska. Nu går vi ifrån måltermer och fokuserar på beskrivningar av olika typer av spelare. Varje lag har en sniper, en playmaker, en grinder – och när du kommer upp i åldrarna har de flesta lagen även grocery sticks. Men vad är det? 

Uttrycken “sniper” och “playmaker” har du säkert hört. Snipern är spelaren med både bra tryck och sikte i bössan. Tänk Alexander Ovechkin eller Steven Stamkos. En playmaker i sin tur är den spelskickliga speluppläggaren som spelet kretsar kring. Medan snipern ofta gör många mål står playmakern ofta för assisterna. Tänk Nicklas Bäckström eller Fredrik Bremberg.

Grocery stick i kassan på ICA

En ‘grocery stick’ är en annan – mindre charmig – typ av spelare. Du vet när du står i kassan på ICA och har lagt din varor på bandet? Den där plastpinnen du använder för att visa vart gränsen mellan dina varor och personen bakom dig går – det är en ‘grocery stick’. 

Avskiljaren på avbytarbänken

Då kan du nog räkna ut att spelare som kallas grocery sticks är de som fungerar som avskiljare. I det här fallet på avbytarbänken. Och precis som en grocery stick i en mataffär aldrig riktigt lämnar bandet lämnar spelaren aldrig avbytarbänken. En grocery stick är helt enkelt en spelare som får minimalt med istid, och som istället sitter klistrad på bänken och tuggar knopp samtidigt som andra spelare fyller på till vänster och höger av honom. 

I nästa del

I nästa del ska jag förklara vad “Bar Mexico” betyder. Och som du förmodligen redan gissat har det ingenting med varken ölbarer, proteinbars eller Centralamerika att göra. Så missa inte det!

Dela det här med dina vänner:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *