Speltips

Speltips: Almtuna – Kristianstad

Ikväll ska det avgöras vilka som gör AIK sällskap i kvalserien ner till ATG Hockeyettan. Hemmalaget Almtuna kommer till mötet med en fördel på två poäng och dessutom en lättare motståndare kvar att möta i sista omgången. Lägg därtill att de rödvita vunnit två av tre möten lagen emellan hittills under säsongen. Ändå osar det målsnålt om kvällens avgörande och Bet365 erbjuder fina odds på att Almtunas målskytte går fortsatt knackigt.

Till att börja med – vilken kvalserie vi skulle kunna få! Väsby och AIK har, på gott och ont, redan knipit åt sig varsin biljett till vårens stora godisskål av ångest, heta känslor och tighta matcher. Kvalserien mellan Hockeyallsvenskan och ATG Hockeyettan har potential att bli något alldeles extra. Speciellt om nu Almtuna, ännu ett lag strax norr om Stockholm, skulle misslyckas med att hålla sig flytande ovanför strecket. Med endast två omgångar kvar och lika många poäng ner till Kristanstad på trettonde plats krävs det dock att tolfteplacerade uppsalalaget tappar poäng när lagen möts ikväll.

Och det är, om vi ska se till senaste tidens formkurva, inte helt otänkbart.

Fördel Almtuna inför sista omgången

Visst. Precis som jag nämnde i inledningen har Almtuna norpat två av tre segrar mot Kristanstad den här säsongen. Man har lättare motstånd att vänta i sista omgången och dessutom råd att spela på resultatet. Medan Almtuna bussar iväg till Norrköping och Himmelstalundshallen på fredag ställs nämligen Kristianstad mot finaljagande Timrå. Men trots det, eller kanske borde jag säga “därför”, tror jag inte på någon storvinst för hemmalaget ikväll. Snarare tvärt om.

1-11-förlusten mot Timrå följdes upp med 0-0 borta mot Tingsryd. Almtuna vann sedan matchen på straffar, men kom igen – ett mål på två matcher? Förmodligen inget varken spelare, ledare eller Almtuna-fans hoppar jämfota av. Det gör dock vi bettingfantaster.

Almtuna har råd att spela på resultatet

Almtuna under 2,5 mål betalar 2.25 hos Bet365 och med de senaste matcherna i närminnet är det inget att tveka på. Visst är inte Kristianstad världens målsnålaste lag bakåt, men som situationen ser ut kan vi leva med det. Almtuna har som sagt råd att spela på resultat och kommer garanterat tänka till både en och två gånger innan man väljer att ta några beslut som skulle kunna straffa defensiven.

Det lutar med andra ord mot ett Almtuna som stänger ner och spelar säkert, för att ha allt i egna händer inför sista omgången. Med grus kvar i målskyttemaskineriet kan vi inte heller vänta oss mycket framåt.

Almtuna under 2,5 mål spelas därför med 100:- till 2,25 hos Bet365.

Dela det här med dina vänner:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *