Speltips

Speltips: Djurgården – Luleå

Det sägs att vilja slår klass. Och om det inte är det vi kan vänta oss på Hovet ikväll vet jag inte. Djurgården, med galna 15 raka hemmasegrar (har jag räknat rätt då?) och allt att spela för mot ett Luleå som redan är klara seriesegrare. Oddset på hemmaseger är grovt nedspelat, men testas ändå.

Med nytt rekord för flest hemmasegrar i rak i ryggen och flera nyckelspelare tillbaka är det minst sagt medvind som blåser hos den rödgulblåa stockholmsklubben. 15 (för visst är det det?) raka hemmasegrar och både Jacob Josefsson och Alexander Holtz tillbaka i spel. Dessutom blir Dick Axelsson bara bättre och bättre för varje match. Ja, jag vet att det knappast är någon hemlighet att jag har någon sorts förkärlek till den hetlevrade pucktrollaren från södra Stockholm, men just nu är det faktiskt befogat. Två kassar senast från Axelssons klubba – så det kan bli aningen stökigt för Luleå-försvaret ikväll.

Luleå redan klara seriesegrare

Speciellt, som jag precis skulle komma in på, eftersom seriesegern redan är säkrad och blicken garanterad redan är riktad mot slutspelet som snart ska dra igång. Visst, Luleå är ett bra lag, men som till och med ledningen varit öppna med i media är prio just nu att vara hela och fräscha inför det som komma skall. Vilket såklart betyder att det möjligtvis vilas både en och två spelare inför matchen ikväll.

Djurgården och andra sidan har allt att förlora. Med sina 82 poäng finns det fortfarande en risk att man hamnar utanför topp sex, vilket man såklart inte vill. Och med en stark form i ryggen bör det heller inte bli så. Oddset är inte dagens högsta – men säker som en bankränta.

Ettan på Djurgården spelas med 100:- till 1,57 hos Bet365.

Dela det här med dina vänner:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *