Starta din egen hockeyblogg

Så startar du din egen hockeyblogg på 30 minuter

Detta inlägg är en annons för EgenSajt och innehåller annonslänkar.

Är du lika hockeytokig som oss på Hockeydax? Funderar du också på att starta din egen hockeyblogg? Först och främst – det gör du helt rätt i! Nu kanske du undrar hur du går till väga? Lugn i båten. Vi har byggt många hemsidor och tänkte gå igenom steg för steg hur du på ett enkelt och snabbt sätt kan skapa en hockeyblogg och komma igång med skrivandet.

Det första du behöver fundera på är vad ditt fokus ska vara och vilka du tänker ska läsa din blogg. Ja, utöver dina närmsta sörjande vill säga. 

Varför skriver du det du skriver?
Vem ska läsa det du skriver?
Vad får de ut av det? Kunskap? Underhållning? Information?

När du har en plan för vilken typ av hockeyblogg du siktar på att starta är det dags att komma igång med det praktiska att sätta upp allt. Man skulle kunna säga att du nu vet hur du vill att laget ska spela i power play. Nästa steg är att ta ut spelarna som ska göra det åt dig.

Domännamnet är viktigt för din hockeyblogg

Det första steget är att välja ett domännamn. Alltså vad bloggen ska heta. Det perfekta namnet är omöjligt att hitta. Men fundera på något som är unikt och lätt att komma ihåg. Det får gärna vara direkt kopplat till just hockey också, så läsarna vet vad det kan förvänta sig. 

Domänman som slutar på .se kostar ofta inte mer än någon hundring, och du kan snabbt och enkelt roffa åt dig ett hos EgenSajt. Där har du även möjlighet att koppla ihop det direkt med din webbplats. För smidighetens skull rekommenderar jag att du köper domännamn och webbplats (“hosting”) från samma ställe. Mer om det nedan. 

Webbplatsen ska vara prisvärd och pålitlig

När du har ett domännamn är det dags att köpa en plats att ha din hemsida på. Detta kallas “hosting”. Alltså plats på ett webbhotell där din hemsida kommer “bo”. Som ny bloggare räcker det med en basplan. Dessa är ofta de mest prisvärda och så länge du köper det av en pålitlig leverantör som EgenSajt eller GoDaddy behöver du inte oroa dig för något större strul. De har båda hjälpsam kundservice som är tillgänglig dygnet runt. Förvänta dig en månadskostnad på runt 30 kronor när du signar upp för ett år.

Vare sig du redan har ett domännamn eller precis kommit igång är det lättast att börja med en basplan från EgenSajt. Välj själv hur många månader du vill köpa. Desto fler, desto billigare avgift per månad. Och som sagt, har du några frågor kring installationen finns kundtjänsten alltid där för att hjälpa dig.

WordPress – snabbt, enkelt och smidigt för alla nybörjare

Det tredje steget är bygga själva hemsidan eller bloggen. Det gör du enklast med ett content management system (CMS) som heter WordPress. WordPress utgör cirka 25% av alla hemsidor i hela världen (!) och använts av allt ifrån nybörjare till världselit. Hockeydax till exempel är byggt med WordPress. Möjligheterna är oändliga, men det bästa är att du snabbt kan komma igång med en enkel sida och byggare vidare successivt. Det viktigaste är trots allt att du kommer igång och skriver.

Du med ett EgenSajt-konto kan snabbt skapa en WordPress-sajt genom adminpanelen under ‘Mina Sidor’. Välj ett tema, skräddarsy det efter dina behov, installera plug-ins och du är igång! 

En annan bra sak med WordPress är att det finns mängder med guider och YouTube-videos att tillgå. En snabb googling löser det flesta problemen. Men som sagt, till en början: Se till att komma igång och skriv. Annars tappar du lätt motivationen. Trust us, we’ve been there. 

Om EgenSajt

Sedan 2011 har EgenSajt utvecklat en av marknadens bästa webbhotellsplattformar med hög säkerhet för dig som kund. Med anpassade lösningar för olika typer av webbplatser vill vi vara det enkla webbhotellet som hjälper stora som små kunder att hitta deras plats på internet. Våra kunder är allt från små kunder med personliga webbplatser till större kunder och företag inom media och e-handel till politiska partier.

Genom att handla genom länkarna får Hockeydax ta del av en liten, procentuell provision. Det blir inte dyrare för dig, men hjälper oss skapa ännu mer och bättre innehåll.

Dela det här med dina vänner:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *