Bästa hockeygrupperna på facebook

Top 5 hockeygrupper på Facebook

På Facebook finns det hundratals olika hockeygrupper där du som hockeyälskare kan läsa rykten om de senaste övergångarna, lufta aggressioner mot motståndarfansen och diskutera hockey med likasinnade. Vi har listat fem hockeygrupper du som hockeyälskare absolut inte får missa.

Vissa hockeygrupper på Facebooh har flera tusen medlemmar, medan andra bara har några hundra. Vissa täcker hela hockeysverige, medan andra fokuserar på ett lokalt lag i en lägre serie. Vissa är underhållande och aktiva, medan andra är tempofattiga och avslagna. Men allt det här visste du säkert, eftersom du förmodligen redan är medlem i någon av dem. Vi tror också att du gärna hade gått med i fler.

Det viktiga i sånna fall, tycker vi, är att veta vilka grupper som faktiskt är värda att gå med i. Bland annat får det såklart inte förekomma rasism eller andra personliga påhopp mellan medlemmarna. Det ska finnas tydliga regler och administratörerna ska se till att dessa följs. Det är också bra om gruppen är aktiv, så att det ofta kommer nya inlägg som leder till intressanta diskussioner hockeyälskare emellan. 

För att hjälpa dig hitta rätt har vi tagit fram en lista över fem hockeygrupper på Facebook som du absolut inte får missa.

#1 Hockeysnack

Högst upp som herre på täppan har vi gruppen Hockeysnack med över 22,000 medlemmar. Gruppen grundades 2014 av Christian Bengtsson, som tillsammans med sina moderatorer Magnus Rubertsson och Andreas Härni byggt upp vad de kallar den “största och bästa hockeygruppen för alla hockeyfans på Facebook.” Inget fel på självförtroende med andra ord och vi är benägna att hålla med. 

Reglerna är tydliga med vad som är, och inte är, tillåtet, men bjuder ändå in till den hatkärleken som hockeysupportrar gjort sig kända för att gå igång på. I gruppens beskrivning förespråkar man högt i tak och välkomnar vad man kallar “gnabbande” över laggränserna. Medlemmarna uppmanas att hellre scrolla förbi än att starta en kränkningsdebatt – eller ännu bättre – hugga tillbaka, bara det sker med glimten i ögat. Aldrig har väl en gruppbeskrivning bättre beskrivit vilken typ av jargong hockeyfansen föredrar, vilket det stora antalet medlemmar som dagligen engagerar sig i matchtrådar och diskussionerna också är ett bevis på. 

Gruppen har under vinterhalvåret då säsongen är i full gång upp emot tio inlägg om dagen, där fokus ligger främst på SHL, Hockeyallsvenskan och till viss mån Hockeyettan. Man har tidigare haft problem med dåligt uppförande och språkbruk hos vissa medlemmar. Detta har man nu tagit hand om med strängare regler och hårdare nolltolerans mot personangrepp. Det har gjort att stämningen i gruppen idag är betydligt bättre och medlemsantalet stiger dagligen. 

Gundades: 2014
Medlemmar: 22,000
Fokus: SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan
Inlägg per vecka: 20+

#2 Hockeytugg

Facebooks näst största grupp för svenska hockeyfans heter Hockeytugg. Gruppen har 15,000 medlemmar och startades 2018 av sidan Hockeysilly som ägs av Sportbloggare.se. Idag är det en drös hockeyrelaterade sidor som hjälps åt att administrera gruppen och även här genomsyras allt av en välkammad organisation med tydliga regler och ett stort engagemang från medlemmarna. Precis som Hockeysnack är det en aktiv grupp med flera inlägg om dagen. Då Facebook-grupper blivit en viktig marknadsföringskanal för kommersiella hockeysidor länkar många av inläggen till artiklar från Sveriges största hockeysajter. “Gud vad irriterande” kan tyckas. Men faktum är att länkarna startar diskussioner som om de vore molotov cocktails i en majbrasa. Ofta, för att inte säga alltid, är det minst ett par medlemmar som direkt kommenterar nyheten som precis lagts upp – och snart är diskussionerna igång. Även här med högt i tak och glimten i ögat. 

Precis som i Hockeysnack ligger störst fokus på SHL, tätt följt av Hockeyallsvenskan. 

Gundades: 2018
Medlemmar: 15,000
Fokus: SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan
Inlägg per vecka: 20+

#3 Tjejhockey i Sverige

Tjejhockey i Sverige är kanske inte någon superstor grupp, men desto unikare i sitt slag. Med sina 1,000 medlemmar och genomsnitt på ett inlägg om dagen är det nämligen den största hockeygruppen där svensk damhockey är i fokus. Gruppen startades 2018 av Henrik Österholm och är idag ett måste för dig som är intresserad av SDHL och Damhockeyallsvenskan. Gruppen har nya inlägg varje dag och fortsätter växa i spännande takt! 

Gundades: 2018
Medlemmar: 1,000
Fokus: Svensk tjej- och damhockey
Inlägg per vecka: 7 – 10

#4 Hockeyettansupportrar

På plats fyra hittar vi en ännu mer nischad hockeygrupp, nämligen Hockeyettansupportrar. Med sina 1,800 medlemmar innehåller den idag fans från det sydligaste laget i ATG Hockeyettan Södra till det nordligaste laget i ATG Hockeyettan Norra. Hockeyettansupportrar är unika på det sätt att här är det inte de stora hockeysidorna som får mest plats, utan de lokala sportredaktionerna. Med sina 46 lag är ATG Hockeyettan något som berör även på de minsta orterna, där hockeyn ofta har en stor plats i invånarnas liv. Tyvärr gör det också att många av de nyheter och rykten som lokalsporten skriver om aldrig når den breda massan som bor utanför lagets geografiska område. Tack vare medlemmarna i gruppen får även dessa nyheter nytt liv, vilket ofta också leder till intressanta diskussioner från några av hockeysveriges mest passionerade fans.

Gundades: 2019
Medlemmar: 1,800
Fokus: ATG Hockeyettan Södra, Västra, Östra och Norra
Inlägg per vecka: 10 – 20

#5 Köp och Sälj Hockey/bandy prylar

Här hittar du allt ifrån oanvända barnskridskor till utslitna träklubbor. Precis som i de flesta köp- och säljgrupper är det en salig blandning mellan högt och lågt. Du som hockeyförälder kan göra många bra fynd då det säljs nästan oanvänd hockeyutrustning som andras barn vuxit ur. På så sätt slipper du köpa en helt ny utrustning som ändå kommer vara för liten om bara något år. I många fall finns det ingen anledning till att axelskydd och benskydd måste vara i nyskick för att de ska vara okej att använda. Köp och Sälj Hockey/bandy prylar är därför ett prima alternativ till dyra hockeyaffärer som vill sälja på dig det senaste. Och såklart; skulle du ha ett par urvuxna skridskor i bra skick som bara står och samlar damm är Köp och Sälj Hockey/bandy prylar en perfekt hockeygrupp att sälja dem i. 

Gruppen startades 2017 av Björn Celind och är med sina drygt 1,000 medlemmar en av Sveriges största köp- och säljgrupper för hockeyutrustning på Facebook. 

Gundades: 2017
Medlemmar: 1,058
Fokus: Köpa och sälja begagnad hockeyutrustning
Inlägg per vecka: 10 – 20

Är det någon hockeygrupp du saknar? Lämna en kommentar nedan 👇🏼 Glöm inte heller att gå med i Hockeydax’s Facebook-grupper genom att klicka på länkarna nedan.

Dela det här med dina vänner:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *